Persoonlijke ontwikkeling

“Wij zien de wereld niet zoals hij is, Wij zien de wereld zoals wij zijn” (Deepak Chopra.)

Persoonlijke ontwikkeling is erop gericht om effectief te communiceren en doelgericht te veranderen.

De kern van persoonlijke ontwikkeling is uw doelen te bereiken op een flexibele manier. De wensen die u hebt, te realiseren in dit leven. Dit geldt zowel op geestelijk als op lichamelijk en op emotioneel vlak.

Maar voordat u uw wensen kunt waarmaken, moet u natuurlijk eerst uw wensen leren kennen en ontdekken wat u nodig hebt om ze te realiseren. U moet erachter komen of datgene wat u wilt ook werkelijk is datgene is wat u wilt. Wat is bijvoorbeeld de boodschap achter de klacht/hulp vraag.

Persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel van het traject waarvoor men komt.

Wat komt aanbod?
de kracht van de klacht
waarden en overtuigingen - de sturende kracht in uw leven
begrijpen van en werken met emotie - de fundamentele drijfveren van uw gedrag
communicatie - het voertuig naar succes


Wandelcoaching
Wat gebeurt er als u lopend de bossen intrekt? Misschien kunt u er genieten van de natuur, met uw aandacht zijn waar u op dat moment bent: op dat zandpad, naast die boom, onder een tikkende specht. Of bent u met uw aandacht al voorbij de volgende bocht? Dit is het mooie van wandelcoaching: samen met uw coach komt u uw eigen patronen op het spoor. En u krijgt mogelijkheden aangeboden om deze patronen aan te passen of uit te breiden als dat wenselijk is.

Wat is er bijzonder aan wandelcoaching?
Allereerst het fysieke lopen en stilstaan. Uw lichaam komt in rustige beweging, ademt frisse lucht in, maakt nieuwe energie los. Daarnaast maakt de coach gebruik van de natuur als spiegel en mogelijke inspiratiebron. Door natuurlijke metaforen te gebruiken wordt niet alleen het bewuste, maar ook het onbewuste diep aangesproken.

Dit is bijzonder: terwijl uw hele systeem in rustige beweging is, werkt u met uw lichaam en geest aan uw hulpvraag. Probeer dan maar eens nÍet vooruit te komen! Binnen het behandelingstraject kan het wandelen als eenmalige of vaste methodiek gebruikt worden.